Amennyiben nincs eSzemélyi igazolványa vagy nem rendelkezik tanúsítvánnyal akkor. Az alkalmazás minden olyan ügytípus elektronikus intézésére lehetőséget biztosít ahol az adott szervezet erre a célra nem tett közzé saját nyomtatványt vagy elektronikus űrlapot.

Átirányítás az SSO proxy-hoz Ha látja ezt a feliratot kérem.

. A Szolgáltatás éves rendelkezésre állása 98. Az e-Papír szolgáltatás célja hogy azokban az eljárásokban vagy egyszerű ügyekben is legyen lehetősége az ügyfélnek beadványát elektronikus úton továbbítani a hatóság felé amelyeket gyakoriságuk vagy egyéb ok miatt nem indokolt szakrendszerrel támogatni. Az E-aláírás egy olyan új szolgáltatás amellyel érintőképernyőn aláírható dokumentumok készíthetők.

A SZOLGÁLTATÁS MINŐSÉGI MUTATÓI A Szolgáltatás elérhető a világ bármelyik pontjáról az interneten keresztül a hét minden napján 0 24 óráig. Az e-Papír szolgáltatás egy könnyen kezelhető hitelesített üzenetküldő alkalmazás az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfelek és a szolgáltatáshoz csatlakozott intézmények között. A jogi és technikai háttér biztosítja a távollévő felek kézi aláírással ellátott szerződéskötési lehetőségét.

Az e-Papír felület a httpsepapirgovhu oldalon érhető el. Az e-Papír szolgáltatás általános jellemzői. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Témacsoport.

Pont ai alpontja szerinti elektronikus ügyintézést biztosító szerveknek díjmentesen biztosítja. EPAPÍR szolgáltatás Intézze ügyeit hivatalos levelezéseit gyorsan kényelmesen. A Szolgáltató a Szolgáltatást az Eügyintézési tv.

A felületről csak abban az esetben lehet levelet küldeni ha az intézmény csatlakozott az e-Papír szolgáltatáshoz illetve a felhasználó rendelkezik Ügyfélkapuval. Január 1-jétől kötelesek biztosítani az ePAPIR szolgáltatás útján előterjesztett beadványok befogadását. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér EESZT csatlakozásra használható informatikai rendszer engedélyezése iránti kérelem tárgyban indítható kérelme kapcsán az e-aláírás szolgáltatásban fellépő hiba miatt a hatósági döntések kiadása vonatkozásában az elektronikus ügyintézés szünetel.

Az E-önkormányzat portál az önkormányzati ASP-rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. A Szolgáltatás révén igénybe vehető rendszer feladata az elektronikus aláírással nem rendelkező Felhasználók számára elektronikusan aláírt dokumentumok létrehozása a közigazgatási ügyintézésben való felhasználásra. által biztosított Hitelesítés funkcióval a szolgáltató hitelesíti.

Az e-ügyintézést biztosító szervek a Csatlakozási. E-Papír szolgáltatás egy díjmentes hitelesített üzenetküldő alkalmazás amely internetkapcsolaton keresztül elektronikus úton köti össze az ügyfélkapuval rendelkező felhasználókat a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel. Az E-papír szolgáltatás igénybevételével olyan ügyekben kezdeményezhető elektronikus ügyindítás amelyek esetében az E-önkormányzati portálon nem található rendszeresített elektronikus űrlap.

Az e-Papír egy ingyenes hitelesített üzenetküldő alkalmazás amely internetkapcsolaton keresztül elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel. Az e-Papír szolgáltatás a regisztrált intézmények felé történő elektronikus hitelesített levelezéshez ügyindításhoz használható. Az E-papír szolgáltatás epapirgovhu KAÜ bejelentkezést követően vehető igénybe.

Amennyiben ezt látja. -ának értelmében az elektronikus ügyintézést biztosító szervek 2018. A szolgáltatás az epapirgovhu címen érhető el.

Számlanyitás a Magyar Államkincstárnál. Az e-Papír egy ingyenes hitelesített üzenetküldő alkalmazás amely internetkapcsolaton keresztül elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel. Az ePapír szolgáltatás során feltöltött dokumentumot a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

A kapcsolódó dokumentumok letöltéséhez bejelentkezés szükséges.